1958 yılında İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olarak kurulan Anadolu Üniversitesi 1982 yılında bugünkü ismini almıştır. Bünyesinde 12 fakülte 6 enstitü 2 meslek yüksekokulu 2 yüksekokul ve 1 devlet konservatuvarı barındıran üniversite büyük bir kampüse sahiptir. Eski ve köklü bir okul olan Anadolu üniversitesi birçok yeniliğin başlangıcı olmayı başarmıştır.
Yaklaşık 2 milyonun üzerinde öğrenciye tanıdığı uzaktan eğitim sayesinde üniversite okumak için şehirden ayrılma imkanı olmayanlara, 2. Bir üniversite okumak isteyenlere yaktığı ışığın ülkede ve dünyada yayılıp başarı kazanmasını sağlamıştır.
320.000 kadar yazılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa da ulaşabileceğiniz büyük kütüphanesiyle 24 saat ders çalışabilmenize imkân sağlamasının yanı sıra gece 00:00 ile 01:00 saatleri arasında sıcak çay, çorba, kahve ikramı ile zorlu sınav dönemlerinizi kolaylaştırmak için büyük bir imkandır.
İçerisinde sinema, tiyatro, sergi ve konser salonları bulunan kampüste kültürel faaliyet alanınız oldukça geniştir. Spor salonları tenis kortları yeşil sahalar da öğrencilerin kullanabilmesi için en yüksek standartlarda hazırlanmıştır.
Başarılarla dolu bir tarihçeye sahip Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin teknolojinin son imkanlarından faydalanması için de elinden geleni yapmaktadır. Tüm gereçlerin bulunduğu laboratuvarlar, bazı fakültelerde geçen kart ile yoklama alma sistemi gibi birçok imkan sunuyor.
Sizinle birlikte örgün öğretime devam eden yaklaşık 14.000 öğrenci bulunan kampüs şehir merkezinde yer alması, kampüs içinde ulaşımın kolay olması gibi birçok avantaja da sahiptir. Her fakültede birbirinden donanımlı öğretim üyesi kadroları derslerde olduğu gibi ders dışı etkinliklerde, kulüplerde de aktif bir şekilde karşınıza çıkacaklardır.